Sernik to jeden z najbardziej popularnych i lubianych deserów, którego głównym składnikiem jest ser, najczęściej twaróg. Istnieje wiele wariantów serników, od tradycyjnych, pieczonych, po nowoczesne, na zimno, z dodatkiem śmietanki czy serków homogenizowanych. Serniki przygotowuje się dziś w różnych stylach i z różnymi dodatkami, takimi jak owoce, czekolada, karmel czy orzechy, tak naprawdę możliwe są tu po prostu niezliczone kombinacje smakowe.
Przygotowując sernik możesz zdecydować się oczywiście na klasyczne wypieki, takie jak sernik nowojorski, sernik wiedeński, czy polski sernik z rodzynkami. Równie popularne są dziś serniki na zimno, które stanowią świetną opcję zwłaszcza w cieplejsze dni i nie wymagają pieczenia. Można eksperymentować również z bazą ciasta, wybierając tradycyjne spody kruche, biszkoptowe lub nawet bezglutenowe. Nowoczesne wariacje sernika uwzględniają natomiast kreatywne połączenia smaków, takie jak sernik z matcha, sernik z musem owocowym, czy sernik z warstwą brownie.
Po 10 sekundach zostaniesz przekierowany na stronę: kulturasmaku.pl
10...